Currykip met groenten
Benodigdheden voor 2 pers.
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Ingrediënten:
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
- 200 gr. sperziebonen
- bloemkool
- 2 tomaten
- 1 ui
- 200 gr. kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels curry pasta
- 1½ dl (kip)bouillon
- 100 gram champignons
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Bereiding:
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de currypasta toe met de bouillon, de sperziebonen en de tomaten. Stoof het gerecht enkele minuten.
- Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
Menusuggestie
Lekker met rijst.
Voedingswaarde incl. 3 grote lepels rijst:
500 kcal, 36 g eiwit, 13 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet,
59 g koolhydraten, 10 g vezel, 250 g groente
Eet smakelijk!
Martin Kocken