Skip to content

Kerstmenu 2017, samengesteld door BenFit

BENFIT, wordt fit, blijf fit

Kerstmenu 2017

BenFit heeft ook dit jaar weer een kerstmenu samengesteld, voor zowel vegetariërs als vlees-eters.
Met heerlijke kipfilethaasjes of portobello steak, gevulde avocado en hangop!

Voorgerecht: Gevulde warme avocado
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 avocado’s
1 tomaat
1 eetlepel (verse) citroensap
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
75 gram veldsla

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit.
Schep nog wat vruchtvlees uit de avocado. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomaat met
citroensap, paneermeel en Parmezaanse kaas. Schep het mengsel in de avocado en schuif de
avocado ongeveer 15 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is. Breng op smaak met zout en
peper. Leg de avocado op een bedje veldsla en serveer meteen.

Hoofdgerecht: Kipfilethaasjes met pesto en verse ravioli
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram verse ravioli onbereid
500 gram kipfilethaasjes
4 eetlepels (verse) pesto + garnering
1 teentje knoflook, geperst
1 klontje roomboter
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote zak verse spinazie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Smeer de kipfilethaasjes in met pesto. Laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kipfilet rondom gaar. Bak dan de knoflook mee.
Haal de kip uit de pan en laat afgedekt rusten. Voeg een hand verse spinazie toe aan de pan en laat
de spinazie slinken. Voeg steeds spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en
peper. Breng een grote pan water aan de kook en kook de ravioli volgens aanwijzingen op de
verpakking gaar. Giet de pasta af. Maak de borden op door eerst spinazie te verdelen over 4 borden.
Leg de ravioli er op en verdeel de kipfilethaasjes. Garneer de borden met stukjes zongedroogde
tomaat en wat pesto.

Vegetarisch hoofdgerecht: Portobello ‘steak’ met pesto en verse ravioli
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram verse ravioli
4 portobello ’s
4 eetlepels (verse) pesto + garnering
1 teentje knoflook
1 klontje roomboter
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote zak verse spinazie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Maak de portobello ‘s schoon en verwijder de steel. Smeer de portobello ‘s in met pesto. Laat
minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm een klontje boter in een pan en bak
de portobello ‘s aan 2 kanten gaar. Bak dan de knoflook mee. Haal de portobello ‘s uit de pan en
laat afgedekt rusten. Voeg een hand verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Voeg steeds
spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Breng een grote pan water
aan de kook en kook de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af. Maak
de borden op door eerst spinazie te verdelen over 4 borden. Leg de ravioli er op en verdeel de
portobello steaks over de borden. Garneer de borden met stukjes zongedroogde tomaat en wat
pesto.

Nagerecht: Hangop met vers fruit en krokante granola
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 liter plantaardige yoghurt, smaak naar keuze
1 fijne zeef
1 schone theedoek
4 eetlepels krokante granola
200 gram (diepvries) fruit

Bereidingswijze
Spoel een schone theedoek af en wring deze uit. Leg de theedoek in de zeef boven een grote schaal.
Schenk de yoghurt in de schaal en laat de yoghurt bij voorkeur een hele nacht, en minimaal 2 uur
uitlekken.
Serveer de hangop met een lepel krokante granola en fruit.

Copyright © Your Personal Training